Fryma e ajrit të pastër

Ne jemi Ecotopia Bike Tour, një grup mderkombëtar nga 11 vende, që qarkullojmë nëpër Ballkan. Qëllimi ynë ëstlitë të rrisim ndërgjegjësimin mjedisor.

Elbasani ëslitë qyteti më i ndotur i Ballkanit Perëndimor. Kjo ndotje ka shumë pasoja për popullsinë këtu dhe shëndetin e tyre.

Tre operatorë të mëdhenj, i çelikut, çimentos dhe ferrokromit shkaketojnë ndotjen me të madhe dhe nuk zbatojne ligjin mjedisor shqiptar.Ka nje tendence përmiiresimi. Fabrika e çimentos ka ulur shkarkimet e saj helmuse.  Megjithatë kurumi, prodhues i çelikut ështe ende nje ndotës i madh.

Njerezit e turit me biçikleta shprehin shqetësimin e tyre rreth kësaj ndotjeje.

Ne përkrahim punën
“Për nje mjedis të shëndetshëm”.

Si t’u kontaktojmë juve: ahmeteccel@yahoo.com.
Si të na kontaktoni: www.ectopiabiketour.net info@ecotopiabiketour.net (English)

2 Comments

  1. We were in Elbasan three days ago, were we had a short introduction by Ahmet Mehmeti from “on a healthy environment” on the severe pollution of the town.
    Elbasan is apparently the most polluted town in the Western Balkans. After the introduction by Ahmed Mehmeti we cycled through the town to ask people to come to the city park. In the city park we distributed flyers with this text. It basically expresses our concern on the pollution, and the factories not adhering to environmental legislation.

  2. Can someone say Hello to Isabella E, and to tell her to behave herself!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *